Behandeling fibromyalgie in onderzoek: Online therapie ‘Grip op Pijn’.

Het onderzoek en de behandeling

Om mensen te begeleiden bij het zo goed mogelijk omgaan met de gevolgen van de fibromyalgie, is aan de Universiteit Leiden een internetbehandeling ontwikkeld voor mensen met een chronische lichamelijke aandoening. De behandeling begint met een face-to-face-intake in Leiden waarin u samen met de behandelaar doelen opstelt die voor u belangrijk zijn. Daarna maakt u gedurende 12 tot 16 weken thuis via het online programma opdrachten en krijgt u informatie over pijn en omgaan met pijn. Minimaal één keer per week ontvangt u van de behandelaar een online bericht, met ondersteuning en feedback. Verder wordt er aan u gevraagd om thuis op de computer 4 keer een vragenlijst in te vullen. Dit zal elke keer ongeveer een uur duren. Door loting wordt bepaald of deelnemers direct de internetbehandeling ontvangen of eerst op een wachtlijst komen en de internetbehandeling daarna ontvangen.

Vergoeding

Alle zorgverzekeraars vergoeden onze behandelingen. Informeer bij je zorgverzekeraar wat de vergoedingen zijn voor ongecontracteerde zorg in de Basis GGZ. De vergoedingen variëren meestal tussen de 65 en 100%. ONVZ en VGZ bieden hoge vergoedingen. Om voor vergoeding in aanmerking te komen is er een verwijzing nodig van de huisarts voor de Basis GGZ.

Geïnteresseerd?

Als u na het lezen van de informatie geïnteresseerd bent om deel te nemen aan het onderzoek, kunt u contact met ons opnemen via e-mail of telefoon. We zullen u dan vervolgens nog aantal vragen stellen, zodat we zeker weten of u kunt deelnemen aan het onderzoek. Voor aanmelding voor het onderzoek en de behandeling kunt u ons als volgt bereiken:

Erica Souverein (psycholoog):

e.souverein@fibrocentrum.nl of via 06 38 12 88 37; dinsdag tussen 12.00 en 13.00 uur en tussen 16.00 en 17.00 uur  en woensdag tussen 16.00 en 17.00 uur.  Bij geen gehoor kunt u een bericht inspreken, wij bellen u dan zo spoedig mogelijk terug.