‘Grip op Pijn’: innovatief wetenschappelijk onderzoek naar een online behandeling voor fibromyalgie.

De behandeling in het onderzoek

Aan de Universiteit Leiden is een internetbehandeling ontwikkeld voor mensen met chronische pijn.
Internetbehandelingen zijn in eerder onderzoek bij reumatische aandoeningen effectief gebleken in het verminderen van de impact van de aandoening op het dagelijks leven, zoals een afname van vermoeidheid en stress. De online behandeling in het onderzoek duurt 3 tot 4 maanden en begint met een face-to-face-intake in Leiden. Voor het onderzoek vult u daarnaast 4 keer een digitale vragenlijst in. Door loting wordt bepaald of u direct de internetbehandeling ontvangt of eerst op een wachtlijst komt en de internetbehandeling daarna ontvangt. De behandeling in het onderzoek wordt door de zorgverzekeraars vergoed. Om voor vergoeding in aanmerking te komen, is er een verwijzing nodig van de huisarts voor de Basis GGZ.

Geïnteresseerd?

Als u interesse heeft, kunt u contact met ons opnemen via e-mail of telefoon. We zullen u dan vervolgens nog aantal vragen stellen, zodat we zeker weten of u kunt deelnemen aan het onderzoek. Voor aanmelding voor het onderzoek en de behandeling kunt u ons als volgt bereiken:

Erica Souverein (psycholoog):

e.souverein@fibrocentrum.nl of via 06 38 12 88 37; dinsdag tussen 12.00 en 13.00 uur en tussen 16.00 en 17.00 uur  en woensdag tussen 16.00 en 17.00 uur. Bij geen gehoor kunt u een bericht inspreken, u wordt dan zo spoedig mogelijk teruggebeld.