Behandeling fibromyalgie in onderzoek:
Online therapie ‘Grip op Pijn’.

Het onderzoek en de behandeling

Om mensen te begeleiden bij het zo goed mogelijk omgaan met de gevolgen van de fibromyalgie, is aan de Universiteit Leiden een internetbehandeling ontwikkeld voor mensen met een chronische lichamelijke aandoening. De behandeling begint met een face-to-face-intake in Leiden waarin u samen met de behandelaar doelen opstelt die voor u belangrijk zijn. Daarna maakt u gedurende 12 tot 16 weken thuis via het online programma opdrachten en krijgt u informatie over pijn en omgaan met pijn. Minimaal één keer per week ontvangt u van de behandelaar een online bericht, met ondersteuning en feedback. Verder wordt er aan u gevraagd om thuis op de computer 4 keer een vragenlijst in te vullen. Dit zal elke keer ongeveer een uur duren.

Loting

Door loting wordt bepaald of deelnemers direct de internetbehandeling ontvangen of eerst 6 maanden op een wachtlijst komen en de internetbehandeling daarna ontvangen.

Vergoeding

De behandeling in het onderzoek wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed. Onder het kopje ‘tarieven’ op deze website kunt u zien welke zorgverzekeraar de behandeling wel/niet vergoeden. Om voor vergoeding in aanmerking te komen is er een verwijzing nodig van de huisarts voor de Basis GGZ.

Geïnteresseerd?

Als u na het lezen van de informatie geïnteresseerd bent om deel te nemen aan het onderzoek, kunt u zich aanmelden via het online formulier. U zult dan worden benaderd door de Universiteit Leiden. Er zullen u dan nog een aantal vragen gesteld worden, zodat we zeker weten of u kunt deelnemen aan het onderzoek. Daarnaast kunt u ons zelf bereiken op de volgende dagen en tijden:

Erica Souverein (psycholoog):

Telefoonnummer: 06 38 12 88 37 (alleen bereikbaar voor aanmelding onderzoek); dinsdag tussen 12.00 en 13.00 uur en tussen 16.00 en 17.00 uur en woensdag tussen 16.00 en 17.00 uur.

 

Fibromyalgie Onderzoek Universiteit Leiden